Chili!!

Halloj!
 
Tanken var att jag och en kompis skulle på museum idag (FOAM, fotografimuseum, typ som fotografiska i Stockholm antar jag), men jag avbokade eftersom min mage mår inge bra, plus att jag behöver plugga...
 
Istället så kan jag visa er en god rätt som jag lagade igår, nämligen Kubanskt Ris med Mojosalsa!
 
i bakgrunden får ni även ta del av mina anteckningar

Först så lagade man riset, som typ består av ris och bönor, och ... chili! Hela en halv chili fick hoppa ner (vågade inte mer.. det skulle vara en hel i receptet..). När man sen smakade på bara riset... shit vad stark det var! Tog bokstavligt talat ett riskorn i munnen (skulle se så att riset var klart) och hela munnen brann efter det.
 
Men sen gjorde jag salsa som bestod av olivolja, tomater och vitlök samt lime och apelsinjuice. När man hällde salsan på riset (vilken man skulle göra) så blev det supergott! Allt det starka försvann och nu smakar det bara gott! Fick lära sen att tydligen tar fett bort det starka.
 
Sen senare, på kvällen, så började mina fingertoppar brinna.
 
Okej inte riktigt, men de blev typ svullna och det brände som bara den. När jag testade att stoppa fingret i munnen brann den med.. det visade sig vara chilirester som fanns kvar (tror det i alla fall). Det absolut flummigaste var att allt detta började efter jag tagit en dusch, det vill säga fanns det chilirester kvar efter att jag schamponerat håret och tvålat mig och allting.. snacka om envis chili.
 
Sen, dagen till ära (det var ju ändå lördag igår) så tog jag och satte på en ansiktsmask.
 
Typ sådär glad kan man ju se ut när man har en ansiktsmask...
 
För annars spricker hela ansiktet..
 
Och när man fotar med blixt blir färgerna otroligt missvisande!
 
Så, nu ska jag fortsätta läsa om Anne Frank och författare som har blivit inspirerad av henne, samtidigt som jag äter mitt kubanska ris med chili i. (hmpf, det är starkare än hushållsost, så det så).
 
Ciao!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: