Full rulle!

Halloj!
 
Glömde skriva, Heineken var på fredagen, så tänkte skriva nu vad som hände idag, lördag!
 
Morgonen började tidigt då jag fick för mig att jag skulle vara på VU (universitetet där jag ska studera) kl 9. Dock kollade jag upp det igen och det visade sig att jag skulle vara där 10.. men så vi kunde sova en halvtimme till i alla fall.
 
När jag kom till VU (Kalle fick inte hänga med...) så var det först introduktion och sedan rundvandring. Tog tyvärr inga bilder, men universitetet är verkligen fräscht! Det är mest typ sten golv och väggar, men möblerna är alldeles färggranna, oftast i orange och röda toner, vilket gör det hela fräscht och fint! Det finns en fin bokhandel mitt i universitetet och det finns massa byggnader med alla möjliga restauranger och mataffärer.
 
På universitetet har de en security desk som är bemannad hela tiden, alltså 24/7, med kameror utspridda över hela universitetet, allt för att vi studenter ska känna oss trygga. Vi utbytesstudenter fick även ett häfte med ett nummer dit man kan ringa om man har problem, inte bara på universitetets mark, utan även om man t.ex. blir bestulen inne i Amsterdam city eller liknande, underbart!
 
Efter universitetet och rundgången skulle vi studenter vidare till ett café, men jag skippade det, istället gick jag och Kalle runt i affärer. Jag hittade en söt liten osthyvel (japp! De har osthyvlar!) som jag köpte tillsammans med lite god ost. Efter det gick vi till en cykelaffär, mest för att kolla på utbudet, men det slutade med att jag köpte en cykel! Den kostade 110€, men med lås (folk stjäl cyklar som galningar här i Amsterdam, så ALLA cyklar har grova kedjor till lås, ofta flera stycken) blev det en totalsumma på 135€. Dock hade jag inte så mycket kontanter, så jag fick ta cykeln (japp, innan jag betalat) och åka till en affär och hämta ut pengar! Men eftersom jag inte hade något lås än, så fick jag fråga en man som stod utanför affären och be honom hålla koll på min cykel, vilket han gjorde, hur snällt som helst!
 
Senare så åkte jag, Kalle och Sandun (en kompis som också kommer från Stockholms universitet, vi känner alltså varandra sen tidigare) till en väldigt avlägsen stadsdel i Amsterdam. Jag hade läst i guideboken att denna restaurang skulle servera trevlig typisk nederländsk mat och eftersom ingen av oss ätit det tidigare tänkte vi att det var värt att testa. Efter kanske en timma med krångel om hur man skulle ta sig dit lyckades vi komma fram, men då var det helt proppat (trots att stället var gaalet stort) och det var minst 1 h väntetid.. Istället drog vi till en pizzeria som vi sett på vägen, och det märktes verkligen att detta inte var ett turistställe. Menyn var helt och hållet på nederländska och personalen kunde knackig engelska.
 
Kvällen slutade trevligt till slut i alla fall, med lite godis och annat från citykärnan innan vi drog oss tillbaka.
 
Här kommer lite bilder:
 
När vi gick in i godisbutiken frågade jag efter typiskt holländskt godis, och fick dessa våfflor samt lakrits till svar. Har inte smakat våfflorna än, men hoppas att den är god!
 
Efter att ha tjatat om hur mycket jag ska fylla mitt studentrum med blommor så köpte Kalle denna söta lilla blomma till mig, superfin!
 
Tror inte denna finns i Sverige så var tvungen att köpa, älskar smaken av syntetiska körsbär! Har dock inte smakat den än.
 
Här kommer en bild från city, ska någon kväll åka in med stativet och plåta massvis, så jag kan visa er denna underbart fina stad.
 
Efter att ha tagit bilderna med vit bakgrund ovan inser jag hur bra det är med hotellets vita fotölj, är sugen på att köpa en egen sån en vacker dag, det blir så coola bilder!
 
Ciao!