De Nieuwe Kerk

 
Idag var vi på museum i denna vackra kyrka! Det var riktigt coolt då kyrkan i sig var väldigt gammal och vacker, men fylld med samtida foton. Det är world press photo som har en temporär utställning där.
 
Om jag minns rätt är denna bild tagen i USA.
 
Denna man blev misshandlad för att han blev anklagad för att sympatisera med Hutuerna under Rwanda kriget.
 
Här är det män som just kommit i land efter att flytt från sitt land och nu söker signal till sina mobiler.
De tre bilderna ovan är alla tagna från google.
 
Utställningen var fantastisk. Det var inte bara de bilder som vunnit det årliga world press photo priset, utan även fotoserier. Det var bland annat en serie om en kvinna som led av AIDS i USA och bilderna visade först när hon var ung och hade sitt första barn, även när hennes man sa åt hennes andra barn, och slutligen när hon hallucinerade och räkte ut handen mot tomheten för ingen var där. Den sista bilden var strax innan hon dog.
De visade även videoklippet av Garner som blev arresterad in New York och som hamnade i koma och slutligen dog på grund av att polisen utövade ett illegalt strypgrepp på Garner som hade kronisk astma.
 
Det som är synd är att utställningen som sagt bara är temporär och därför inte kommer finnas kvar. Om jag minns rätt försvinner den från kyrkan igen 5e juli.
 
Jag kan verkligen rekommendera att man går på den här utställningen om man har chansen att göra det. Tydligen reser den runt och finns lite över hela världen, dock finns det inget som säger att det kommer komma till Stockholm snart..
 
Jag tog inga bilder från själva utställningen, men jag tog fler bilder av själva kyrkan.